Arbetslag E jobbar med IT

Under denna terminen och nästa kommer arbetslag E att arbeta lite extra med att konkretisera TC IT-plan. Arbetslaget har under denna terminen avsatt tid för att både bredda, men även fördjupa sina IT-kunskaper. TC gör detta i samarbete med AV-Media Kronoberg

Vid första träffen diskuterade vi vad arbetslaget hade för förväntningar på det arbete som låg framför oss. Därefter kom Anna Prissberg från AV-Media Kronoberg och introducerade PIM. PIM är en tjänst på webben där vi som pedagoger hittar kurser i det mest grundläggande vad gäller IT i skolan. Detta är något som alla lärare i arbetslaget sedan arbeta enskilt med.

Vid det andra tillfället så gjorde vi en liten koll hur det gick med det egna pimmandet samt diskuterade vad som är avgörande för en lyckad implementering av IT-frågor i skolan. Därefter fick man välja om man ville arbeta individuellt med sitt pimmande eller om man ville prova på att göra en egen Wiki.

Den tredje träffen innebar praktiskt arbete och en genomgång av Photostory och MovieMaker.

För närvarande arbetar arbetslaget med den plan som kommer att gälla framöver. Det är snart dags att eleverna märker av att arbetslaget valt att arbeta medvetet med IT-frågor.

Vad gäller utbildningar så är det PowerPoint och den interaktiva skrivtavlan som står på tur.

Kommentarer
Postat av: Lennart Axelsson

Roligt att läsa hur ni går vidare. Fler följer ert arbete. Läs kommentarer från Maria i Kalmar:

http://rorligbild.blogg.se//Lennart

2009-03-27 @ 15:59:06
URL: http://www.ungkommunikation.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0