Vad händer på TC vårterminen 2009

Jullovet är över och nu fortsätter vi vårt arbete med att utveckla IT på Teleborg Centrum. Under veckorna 3-6 kommer sjuorna i arbetslag A och B att producera filmer. Det verkar som om filmerna kommer att behandla "härskartekniker". Det nya i denna rundan relationsfilmer är att vi kommer att låta eleverna skriva manus, filma och redigera. Testet med C71 slog så väl ut att vi har beslutat att fortsätta på den vägen. Vi kommer även under början av terminen att hålla föräldramöte i samtliga arbetslag. På sjuornas möte kommer föräldrarna att få se filmerna som eleverna producerat för att sedan diskutera olika frågeställningar tillsammans med eleverna. Vi kommer att försöka att utvärdera dessa föräldramöten här på bloggen. 

Under terminen kommer TC även att inleda, ett förhoppningsvis långt, samarbete med AV-Media Kronoberg. Syftet med detta samarbete är att ett av arbetslagen ska ges möjlighet att får ett lyft vad gäller sin IT-kompetens. Här hoppas vi sedan på överspridningseffekter. 

Vi hoppas att vi snart kan se slutet på niornas photostoryarbete. Niorna i arbetslag C fick ill uppgift att dokumentera sin prao med hjälp av photostory. Detta arbete rycktes sönder, då schemat blev alltför splittrat under avslutningen på terminen. Eleverna har kämpat på och vi har sett en hel del goda resultat. 

För övrigt kan vi väl se att det, på olika håll, har inletts ett arbete med Wikis. Vad det blir av detta får vi väl se. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0