Möte med IT-gruppen

På detta möte diskuterades hur vi ska lägga upp arbetet i de olika arbetslagen vad gäller förverkligandet av den IT-plan som finns på Teleborg Centrum. Det gäller att få in IT i det dagliga arbetet med eleverna samt se över vilket fortbildningsbehov som finns i de olika arbetslagen.

Ett av arbetslagen kommer dessutom att få ett unikt stöd i detta arbete genom det samarbete som TC inlett med AV-Media Kronoberg. Intresset för detta projekt har varit stort i arbetslagen och arbetslag B och E vill ta del av projektet direkt, medan arbetslag A är intresserade men vill vänta någon termin i och med att man kommit långt i sin terminsplanering. Arbetslag C har sedan en termin tillbaka påbörjat sitt IT-arbete och väljer därför att fullfölja detta.

Vi diskuterade även vad som ska gälla för de datorer som finns på TC i allmänhet och IT-pedagogernas i synnerhet. Här kommer vi att få träffa Henrik Fransson (IT-tekniker på Växjö kommun) på nästa möte. 

En viktig del i skolans arbete är hur vi arbetar med information till elever och föräldrar. Vi kom överens om att "snygga till" vår hemsida. Ansvaret för detta ligger hos de IT-ansvariga i respektive arbetslag.

Vi kommer även parallellt med samarbetet med AV-Media Kronoberg att anordna ett antal IT-pedagogiska café på TC. Varje tillfälle kommer att ha ett eget tema. Mer om detta framöver.

Mathias

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0